Egipt: Un fost premier din timpul lui Mubarak, însărcinat să formeze noul guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kamal el-Ganzuri
Kamal el-Ganzuri

Kamal el-Ganzuri, fost prim-ministru în timpul regimului Hosni Mubarak, a primit sarcina formării noului guvern egiptean.

După şase zile de manifestaţii şi confruntări violente soldate cu cel puţin 38 de morţi, autorităţile militare care administrează Egiptul l-au desemnat pe septuagenarul Kamal el-Ganzuri, care a mai fost prim-ministru în perioada 1996 - 1999, în timpul regimului preşedintelui Hosni Mubarak, să formeze un guvern de salvare naţională.

Chiar dacă a fost înalt demnitar al fostului regim, el a condamnat modul cum a răspuns Mubarak la revoltele populare de la începutul acestui an, într-un interviu televizat, după ce fusese absent din mediul public aprope 11 ani.

Înainte de a fi premier a mai fost ministrul Planificării şi a depus eforturi pentru îmbunătăţirea relaţiilor dintre Egipt şi Banca Modială şi Fondul Monetar Internaţional.

Armata a acceptat, la începutul acestei săptămâni, demisia guvernului condus de Essam Sharaf şi a hotărât, marţi, împreună cu mai multe partide politice, formarea unui guvern de salvare naţională.

Totuşi, protestatatrii doresc ca armata să se retragă de la administrarea curentă a ţării şi să transfere puterea unor forţe civile până la organizarea alegerilor.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite