Egipt: Turist francez ucis în staţiunea Sharm el-Sheikh

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un turist francez a fost ucis, iar unul german a fost rănit sâmbătă de bărbaţi înarmaţi, în cursul unei tentative de jaf asupra unei case de schimb valutar în staţiunea balneară Sharm el-Sheikh, a anunţat guvernatorul Sinaiului de Sud, o regiune din estul Egiptului.

Un oficial din cadrul serviciilor de securitate, care a solicitat protecţia anonimatului, a declarat că bărbaţii înarmaţi care încercau să comită un jaf într-o casă de schimb valutar din Sharm el-Sheikh au schimbat focuri de armă cu poliţia, ucigându-l pe turistul francez şi rănindu-l pe cel german.
Despre situaţia atacatorilor nu a fost furnizată nicio informaţie.

Ambasada Franţei a confirmat decesul francezului, dar fără să facă precizări în legătură cu identitatea acestuia. Tulburările politice, survenite în urma revoltei populare care a condus în februarie la demisia preşedintelui Hosni Mubarak, au afectat turismul, un sector capital al economiei egiptene.

Aproximativ zece milioane de turişti au vizitat Egiptul în 2011, potrivit Guvernului, faţă de 13 milioane în anul precedent. Siturile antice şi Cairo au fost locurile cele mai afectate de aceste evenimente.

Ministrul Turismului, Munir Fakhry Abdel Nour, s-a declarat recent încrezător într-o relansare a turismului în 2012, într-o ţară cu un patrimoniu arheologic unic şi cu staţiuni balneare foarte cunoscute.

Însă victoria detaşată a islamiştilor în alegerile legislative şi mai ales avansul înregistrat de fundamentaliştii salafişti, care şi-au multiplicat declaraţile ostile faţă de consumul de alcool şi purtarea de bikini în regiunile turistice, au alimentat temerile cu privire la acest sector.

Puternica mişcare a Fraţilor Musulmani, învingătoare în alegeri, a promis să nu aducă atingere turismului, una dintre cele mai importante surse de venit în Egipt, alături de transferurile egiptenilor care muncesc în străinătate şi de veniturile obţinute de pe urma Canalului Suez.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite