Doi corespondenţi BBC, atacaţi “în mod deliberat” de susţinătorii Guvernului din Yemen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partizanii Guvernului din Yemen, împreună cu poliţia, au atacat luni, "în mod deliberat", un jurnalist de la BBC şi pe cameramanul său, în timp ce aceştia lucrau la un material despre manifestaţiile împotriva preşedintelui Ali Abdallah Saleh.

Abdallah Ghorab, corespondentul în Yemen al postului BBC în limba arabă, s-a ales cu tăieturi pe faţă şi vânătăi pe spate. Totodată, cameramanul Mohammed Omran a fost bătut în timpul relatărilor de la manifestaţii, iar telefonul mobil şi ceasul i-au fost "confiscate".

Ghorab, cu faţa plină de sânge, a povestit pentru AFP că a fost bătut "de oamenii partidului de la putere". De asemenea, BBC News Online relatează incidentul în care corespondenţii organizaţiei de presă "au fost bătuţi de către poliţie".

După ce i-au atacat pe cei doi jurnalişti, agresorii lor l-au dus pe Abdallah Ghorab spre un vehicul care îi aparţinea unui oficial Hafez Meiyad, "cunoscut că este apropiat al preşedintelui yemenit", care i-a reproşat că pătează reputaţia Yemenului. Intervenţia poliţiei a permis încheierea incidentului, iar agresorii au plecat la bordul maşinii lui Meiyad.

Abdallah Ghorab a precizat pentru BBC: "Acum fug de poliţie".

"Poliţiştii care îl însoţeau pe oficialul Hafez Meayad m-au alergat, după ce au cerut la 50 de protestatari să ne lovească. Au luat telefonul meu şi pe al cameramanului. Bat orice corespondent care încearcă să filmeze atacurile protestarilor. Acesta este actualul regim din Yemen. Nicio regulă, nicio lege", a afirmat jurnalistul.

BBC a "condamnat acest atac asupra jurnaliştilor care încercau să acopere cât mai bine situaţia din Yemen în circumstanţe foarte dificile" şi a cerut "Guvernului yemenit să asigure securitatea tuturor jurnaliştilor din zonă".

Confruntări au avut loc luni, la Sanaa, între mii de manifestanţi care cereau demisia preşedintelui şi partizani ai şefului statului, înarmaţi cu bastoane şi pietre.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite