Creştinii pakistanezi sărbătoresc Crăciunul, sub teroarea musulmanilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Creştinii din Pakistan sărbătoresc Crăciunul în corturi, care nu au niciun fel de decoraţii care să amintească de această sărbătoare, după ce au fost alungaţi din locuinţele lor ca urmare a celor mai grave violenţe împotriva minorităţilor, relatează Agerpres.

Creştinii au primit pe telefoanele lor mesaje scris în care sunt ameninţaţi să se aştepte la "un cadou special de Crăciun" şi sunt înspăimântaţi de riscul incendierii corturilor lor sau al bombardării slujbelor religioase.

"Ei (musulmanii) ne ameninţă, spunând: 'Vă vom ataca din nou şi nu vă vom mai lăsa de acum înainte să ieşiţi din casele voastre, vă vom forţa să ardeţi de vii înăuntru", a declarat Irfan Masih, unul dintre creştinii sinistraţi.

La începutul lunii august 2009, sute de musulmani au năvălit pe străzile noroiase din cartierele creştine ale localităţii Gojra din estul Pakistanului, jefuind şi incendiind casele, în timp ce rezidenţii terorizaţi încercau să fugă. Opt creştini au fost ucişi, din care şapte oameni dintr-o singură familie, obligaţi să stea în casa lor în flăcări. Atacul a avut loc după apariţia unor zvonuri neadeverite privind deteriorarea unui Coran, act considerat sacrilegiu de către musulmani.

Carnagiul a fost condamnat de Papă şi de primul ministru al Pakistanului şi a ascos în evidenţă modul în care extremismul islamic tot mai răspândit pune în pericol vulnerabilele minorităţi ale ţării.

Creştinii, în majoritate protestanţi şi catolici, reprezintă mai puţin de 5% din populaţia de 175 de milioane a Pakistanului. Ei susţin că în Gojra şi în satul Korian au fost arse şi jefuite în august de către vecini de-ai lor musulmani peste 100 de case. Multe case sunt acum reconstruite de stat, iar zeci de familii încă trăiesc în corturi, în aşteptarea finalizării construcţiilor.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite