Cinci studenţi americani, condamnaţi la 10 ani de închisoare în Pakistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci studenţi americani, au fost condamnaţi, joi, de un tribunal din Pakistan, la zece ani de închisoare, fiind acuzaţi că au contactat militanţi pe internet şi au pus la cale atacuri, într-o luptă proprie împotriva islamiştilor radicali, relatează Reuters.

Tinerii, reţinuţi încă din decembrie în oraşul pakistanez Sargodha, au primit şi o amendă de aproximativ 820 de dolari.

Împotriva lui Waqar Hussain Khan, Ahmed Minni, Ramy Zamzam, Aman Yemer şi  Umar Farooq, au fost aduse cinci capete de acuzaţii: conspiraţia, strângerea de fonduri pentru acte teroriste, planificarea războiului împotriva Pakistanului, incitarea la atacuri şi încercarea de a trece ilegal graniţa cu Afganistanul.

Cei cinci acuzaţi susţin că au intenţionat să le furnizeze „fraţilor musulmani din Afganistan medicamente şi ajutor financiar” şi au acuzat FBI şi poliţia pakistaneză de tortură.

Doi din cei cinci tineri sunt de origine pakistaneză, iar ceilalţi trei sunt de origine etiopiană, eritreeană şi egipteană.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat American, a declarat că SUA respectă decizia guvernului pakistanez de a desfăşura astfel de procese, dar a refuzat să comenteze cu privire la pedeapsa primită de cei cinci studenţi şi cu privire la corectitudinea procesului.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite