Un jurnalist BBC și-a pierdut bebelușul în timpul raidului israelian în Fâșia Gaza: ”Cu ce a greșit fiul meu ca să moară așa?”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În spatele fotografiei de pe prima pagină a ediției de joi a cunoscutului cotidian american "The Washington Post" se află o poveste dramatică: un jurnalist BBC și-a pierdut fiul de doar 11 luni în raidurile de miercuri din Fâșia Gaza.

Imaginea surprinsă de Majed MHamdan (Associated Press) la spitalul al- Shifa în care editorul foto Jihad Misharawi, angajat de origine arabă al BBC, strânge la piept trupul neînsuflețit al fiului său Omar a impresionat o lume întreagă.

Bărbatul și-a pierdut copilul în timpul raidului aerian israelian de miercuri, atunci când locuința sa a fost lovită de un șrapnel. În urma atacului, cumnata bărbatului a murit, iar fratele și celălalt fiu al acestuia au fost răniți.

"Cu ce a greșit fiul meu ca să moară așa? Care a fost greșeala lui? Are 10 sau 11 luni. Cu ce a greșit?", a declarat printre lacrimi Jihad Misharawi pentru BBC Arabic.

Editorul BBC World, Jon Williams, a trimis miercuri o notă internă angajaților în care și-a exprimat regretul față de cele întâmplate. "Suntem alături de Jihad și restul echipei din Gaza. Este un moment dificil pentru tot biroul din Gaza", se arată în nota trimisă de Williams.

În urma atacului de miercuri noapte, un lider Hamas a fost omorât, ceea ce i-a făcut pe palestienieni să spună că statul evreu a deschis "porțile Iadului", scrie cotidianul britanic ”The Telegraph”.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite