Atac cu obuze asupra palatului prezidenţial din Yemen. Preşedintele şi premierul au fost răniţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un atac cu obuze a avut loc, vineri, asupra unei moschei aflată în interiorul palatului prezidenţial din Sanaa, informează AFP.

Mai mulţi demnitari yemeniţi au fost răniţi, printre aceştia numărându-se şi premierul şi preşedintele Parlamentului, anunţă purtătorul de cuvânt al partidului prezidenţial, citat de AFP.

"Primul-ministru şi preşedintele Parlamentului, precum şi alte personalităţi politice care participau la rugăciunea de vineri în moscheea din Palatul prezidenţial au fost răniţi în atacul cu obuze", a declarat purtătorul de cuvânt al Congresului Popular General, Tarek Chami.

Potrivit BBC, şi preşedintele Ali Abdullah Saleh a fost rănit în atac. Oficialii guvernamentali din Sanaa au ţinut să precizeze că şeful statului se află într-o stare bună şi că se va adresa curând populaţiei pentru a infirma zvonurile privind asasinarea sa.

Atacul a fost atribuit liderului tribului Hashed, şeicul Sadek al-Ahmar, aflat în conflict cu forţele guvernamentale într-un cartier din Sanaa.

Peste 350 de persoane au fost ucise de la izbucnirea revoltei, în ianuarie. Dintre aceştia, 135 şi-au pierdut viaţa doar în ultimele zece zile, prin urmare este îndreptăţită concluzia că violenţele se intensifică în micul stat arab.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite