Arabia Saudită permite Israelului să-i survoleze spaţiul aerian pentru a ataca Iranul, scrie The Times

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arabia Saudită a efectuat teste pentru a permite avioanelor israeliene să-i survoleze spaţiul aerian pentru a lansa un bombardament asupra Iranului, scrie The Times.

În săptămâna în care Consiliul de Securitate al ONU a impus noi sancţiuni Teheranului, surse din Golf precizează că Arabia Saudită este de acord ca avioanele israeliene să-i traverseze spaţiul aerian din nord pentru a lansa un atac asupra Iranului. Pentru a se asigura că avioanele iraeliene vor trece nestingherite, Riadul a acceptat să-şi dezactiveze sistemul de apărare bazat de rachete. DIn secunda în care aeronavele israeliene părăsesc spaţiul aerian al Arabiei Saudite, sistemul de apărare aeriană este reactivat.

Acest lucru se va întâmpla cu acceptul Departamentului de Stat american.

În ciuda diferenţelor de viziune cele două state împărtăşesc o frică şi o ură neîmpăcată faţă de regimul de la Teheran.

Principalele ţinte ale unui raid iraelian sunt facilităţile de îmbogăţire a iranului de la Natanz and Qom, dpozitul de gaze de la Isfahan şi reactorul de la Arak. O altă ţintă este şi reactorul de la Bushehr. Aceste ţinte se află la circa 2.250 km faţă de Israel. Un coridor de zbor deasupra Arabiei Saudite ar scurta semnificativ distanţa. Pentru bombardarea acestor locaţii presupune survolarea Iordaniei , a nordului Arabiei Saudite şi a Irakului. Trecerea prin spaţiul aerian al Irakului nu se poate face decât cu acceptul tacit al Washingtonului.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite