VIDEO Ahmadinejad cu pumnul ridicat: "Vom avea combustibil nuclear!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mahmoud Ahmadinejad nu renunţă la programul nuclear
Mahmoud Ahmadinejad nu renunţă la programul nuclear

Preşedintele Iranului, Mahmoud Ahmedinejad, a declarat marţi, pe un ton sfidător, că Teheranul va produce singur uraniu îmbogăţit, în proporţie de 20 la sută.

Într-un discurs televizat, liderul iranian a zis că va sfida şi mai mult puterile mondiale care nu sunt de acord cu programul său nuclear. Cu pumnul strâns, pe o scenă, Ahmadinejad a zis că nu îi pasă câtuşi de puţin de ceeea ce crede lumea despre programul nuclear iranian şi că "nici Israel, nici cei care îi susţin nu pot să oprească acest lucru"

Ahmadineajd a zis că nu este îngrijorat de un posibil atac militar al Israelului, chiar dacă în vizita pe care a făcut-o în SUA, în septembrie, multe persoane l-au prevenit de un război cu Israel.

"Dosarul nuclear s-a închis şi nu va fi redeschis", a atenţionat liderul iranian, dorind să sublinieze că Iranul nu mai negociază.

Ahmadinejad a mai zis că este dezamăgit de Rusia pentru că sprijină rezoluţia adoptată de Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) împotriva Iranul. "Ruşii au mai multă nevoie de noi de decât avem noi de ei", a zis Ahmadinejad. Rezoluţia a fost adoptată ca urmare a refuzării de către Iran a unei oferte care viza schimbarea uraniului său slab îmbogăţit (3,5 la sută) cu combustibil nuclear (uraniu îmbogăţit la 20 la sută) pentru reactorul de la Teheran.

Preşedintele Iranului a repetat că "demersurile nucleare ale Iranului nu vizează crearea unor arme atomice", insistând că "Islamul este împotriva armelor nucleare"

Iranul a anunţat duminică că va construi zece noi uzine pentru îmbogăţirea uraniului pentru reactorul de cercetare medicală de la Teheran.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite