11/11/11: Piramida lui Keops va fi închisă, de teama serbărilor ezoterice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piramida lui Keops
Piramida lui Keops

Piramida lui Keops, cea mai mare din Egipt, va fi închisă vineri, din cauza zvonurilor legate de serbările ezoterice ocazionate de 11/11/11, o aliniere foarte apreciată de numerologi, a anuntat joi Consiliul supreme egiptean pentru antichitati (CSA).

Această decizie intervine „după numeroase presiuni" ale internauţilor egipteni care vorbeau despre serbări cu caracter ezoteric „prevazute pentru 11 noiembrie 2011 în interiorul piramidei", a declarat Atef Abou Zahab, director al CSA, citat de AFP.

Consiliul a confirmat închiderea piramidei motivând ncesitatea unor lucrări de întreţinere.

Situat pe platoul Gizeh, în apropierea capitalei egiptene, mormântul faraonului Keops, vechi de peste 4.500 de ani, este una dintre cele şapte minuni ale lumii antice şi singura care a dăinuit până în zilele noastre.

Pentru adepţii ezoterismului, alinierea numerică rară care va avea loc vineri 11 noiembrie 2011, la ora 11 şi 11 minute ar putea permite observarea unor evenimente ieşite din comun.

Mulţi atribuie numărului 11 puteri paranormale crezând că oferă un canal de comunicare cu subconştientul, alţii văd un caracter mistic în acest număr, care ar avea legături cu unele catastrofe, precum atacurile din 11 septembrie 2001 din Statele Unite.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite