Nu e o glumă: oraşul austriac Fucking va vota pentru a-şi schimba numele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Orăşelul din Austria cu acest nume de tot râsul vrea să scape de ridicolul constant la care este supus.

Cei 104 locuitori ai orăşelului Fucking din Austria vor vota la sfârşitul acestei săptămâni pentru a decide dacă schimbă sau nu numele urbei. "Oamenii sunt pregătiţi să discute despre schimbări în privinţa scrierii numelui", spune primarul Franz Meindl, potrivit "The Telegraph".

"Dar înainte de toate toţi fuckingerii trebuie să se pună de acord dacă vor să îl schimbe sau nu", mai spune edilul.

Timp de mai multe secole, orăşelul din nordul Austriei a trăit într-o obscuritate absolută. Lucrurile s-au schimbat după ce trupele americane staţionate în zonă după al Doilea Război Mondial l-au descoperit. De atunci, numele localităţii a fost o sursă permanentă de amuzament pentru turişti, dar şi de iritare pentru localnici.

Zeci de indicatoare către oraş (a câte 250 de lire bucata) au fost furate, iar priveliştea femeilor goale pozând sub indicatoare a devenit ceva comun. O afaceristă locală, exasperată că i se tot fura plăcuţa de înmatriculare, a încercat să îi descurajeze pe hoţi adăugând încă un "g" numelui.

Mare parte din locuitori şi-ar dori să adopte vechea transcriere a numelui din secolul al 16-lea şi să înlocuiască "ck" cu un "g" simplu sau dublu. Experţii spun că numele oraşului este un derivate de la Focko, un nobil bavarez din secolul al 6-lea. Numele în actuala sa formă a fost adoptat în secolul al 18-lea.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite