O sută de opozanţi, arestaţi la Moscova în timpul unui miting pentru alegeri anticipate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape o sută de manifestanţi, între care şi scriitorul Eduard Limonov, au fost arestaţi luni la Moscova, în timpul unui miting al opoziţiei, care cerea alegeri prezidenţiale anticipate, denunţând victoria lui Vladimir Putin la scrutinul de duminică, relatează AFP.

Coaliţia de opoziţie rusă, formată în urma mişcării de contestare a puterii, a cerut luni alegeri prezidenţiale anticipate, în cursul unui miting la care participau mii de persoane, la Moscova.

"Cerem sfârşitul represiunilor politice, investigarea fraudelor masive, reformă politică şi alegeri legislative şi prezidenţiale anticipate", a declarat unul dintre liderii mişcării de contestare, Vladimir Rîjkov, citind în faţa manifestanţilor o rezoluţie a comitetului de organizare.

"Cerem prezidenţiale anticipate. Aceste alegeri sunt o farsă. Puterea nu este legitimă", a adăugat el. "Ne vom continua acţiunea paşnică până când cerinţele ne vor fi îndeplinite".

În acelaşi moment, aproximativ o sută de manifestanţi, între care şi scriitorul Eduard Limonov, erau arestaţi la un alt punct din Moscova, în faţa Comisiei Electorale.

"Aproximativ o sută de persoane au fost deja arestate", inclusiv Eduard Limonov, a afirmat Aleksandr Averin, purtător de cuvânt al partidului neînregistrat "Cealaltă Rusie", informează agenţia RIA Novosti. Poliţia a menţionat arestarea a circa 50 de persoane.

Premierul rus în exerciţiu Vladimir Putin, care a câştigat alegerile prezidenţiale de duminică, se confruntă cu o mişcare inedită de contestare după alegerile legislative din decembrie, marcate de numeroase fraude potrivit opoziţiei şi observatorilor.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite