Cele mai multe obiective "au fost ratate" în Irak

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul irakian a ratat majoritatea obiectivelor politice şi militare care servesc drept standarde pentru aprecierea strategiei de război a preşedintelui George W. Bush, a stabilit un raport de

Guvernul irakian a ratat majoritatea obiectivelor politice şi militare care servesc drept standarde pentru aprecierea strategiei de război a preşedintelui George W. Bush, a stabilit un raport de audit al Congresului american.

Surse anonime au declarat pentru "New York Times", înainte de publicarea documentului, că aproximativ 13 din cele 18 standarde de măsurare a rezultatelor suplimentării de trupe nu au fost atinse, la opt luni după ce preşedintele Bush a dispus această măsură.

Raportul vine într-un moment important al dezbaterii privind Irakul. Mai mulţi republicani au fost alături de preşedintele Bush şi au ţinut piept solicitărilor democraţilor privind retragerea trupelor.

Ei spun însă acum că vor să vadă un progres substanţial al cabinetului Nuri Al-Maliki şi cer o nouă strategie, inclusiv o posibilă retragere de trupe. George Bush va prezenta congresului propriul raport, înainte de 15 septembrie, după ce se va consulta cu secretarul de stat pentru apărare Robert Gates şi cu generalul David Petreus, comandatul forţelor americane în Irak.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite