Un tânăr american a recunoscut că a complotat să-l asasineze pe Obama - Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internaţională scrie despre complotul unui tânăr de a-l omorî pe Obama, existenţa mai multor "văduvi negre" ce pun în pericol securitatea Moscovei şi condamnarea la moarte a unei femei din Kuweit. Printre alte subiecte, Obama şi Sarkozy au discutat pe seama sancţiunilor la adresa Iranului, iar Serbia îşi cere iertare pentru masacrul de la Srebrenica.

Un tânăr american a recunoscut că a complotat să-l asasineze pe Obama

Daniel Cowart, un american în vârstă de 21 de ani, a pledat vinovat la acuzaţiile de complot pentru a-l asasina pe Barack Obama, înainte ca acesta să fie ales preşedinte. Cowart a recunoscut că, împreună cu complicele său Paul Schlesselman, să împuşte 102 afroamericani, în cadrul unei crime rasiste în masă ce culmina cu uciderea lui Barack Obama. Deşi complotul nu a fost niciodată aproape de fi pus în practică, Cowart şi Schlesselman au pus la punct un plan detaliat cu privire la atacul asupra lui Obama şi a altor persoane de culoare, informează CBS News. Tânărul realizase mai multe fotografii şi deţinea planul de construcţie al unui magazin cu arme de foc pe care intenţiona să-l jefuiască.Cowart riscă între 12 şi 18 de ani de detenţie.

19 "văduve negre" ar putea pregăti noi atacuri teroriste

Nouăsprezece "văduve negre", sinucigaşe antrenate de un terorist islamist cunoscut sub numele de "Bin Laden din Rusia", sunt încă în libertate şi ar putea lansa noi atacuri asupra Moscovei, au avertizat anchetatorii ruşi. Avertismentul va amplifica temerile că atacul de luni ar putea fi doar începutul unei campanii de teroare la scară largă. Anchetatorii cercetează dacă cele două femei sunt parte din "brigada martirilor", formată iniţial din 30 de femei. Teroristul care a antrenat brigada, Said Buriaţki, a fost ucis de forţele speciale la începutul lunii, informează The Telegraph.

O femeie din Kuweit a fost condamnată la moarte pentru un incendiu în care 57 de persoane au murit

Un tribunal din Kuweit a condamnat la moarte o femeie de 23 de ani, după ce aceasta a declanşat, în august anul trecut, un incendiu la festivitatea de nuntă la care soţul ei îşi alegea o a doua soţie. Aproximativ 57 de femei şi copii şi-au pierdut viaţa în incident, acesta fiind unul dintre cele mai grave dezastre civile din istoria modernă a Kuweitului. Judecătorul a stabilit că femeia este vinovată de crimă cu premeditare, sentinţă la care avocatul acuzatei va face recurs. La vremea respectivă, presa locală scria despre incendiu ca fiind o răzbunare a femeii pentru "rele tratamente" aplicate de soţ, dar în instanţa de judecată tânăra a negat orice implicare în incident. Pedeapsa cu moartea în Kuweit este executată prin spânzurare, potrivit BBC.

Obama şi Sarkozy au discutat pe seama sancţiunilor la adresa Iranului

Preşedintele american Barack Obama şi omologul său francez, Nicolas Sarkozy, au căzut de acord să susţină sancţiuni dure împotriva Iranului, din cauza refuzului dat de Teheran, privind conformarea cu reglementările internaţionale cu privire la programul său nuclear. "Nu vreau să aştept luni de zile pentru aplicarea unor sancţiuni. Vreau ca acestea să fie aplicate în câteva săptămâni", a spus Obama, citat de CNN. Sarkozy a declarat că Franţa susţine poziţia SUA şi l-a lăudat pe Obama pentru că este un partener onest în toate problemele cu care se confruntă comunitatea internaţională.

Serbia îşi cere iertare pentru masacrul de la Srebrenica

Parlamentul de la Serbia a adoptat o rezoluţie prin care îşi cere scuze pentru masacrul de la Srebrenica din 1995, când 8000 de bărbaţi şi băieţi musulmani au fost omorâţi şi recunoaşte că Serbia ar fi trebuit să facă mai mult pentru a preveni tragedia. Totuşi, a ezitat să califice masacrul un genocid, aşa cum au făcut-o Uniunea Europeană şi Naţiunile Unite. Cei 8.000 de bosniaci au fost ucişi de militarii sârbi, scrie BBC. Textul rezoluţiei nu cuprinde cuvântul "genocid", ci se referă doar la faptul că autorităţile nu s-au străduit suficient pentru a evita tragedia, exprimându-se compasiune pentru victime şi familiile lor.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite