Obama: Sistemele de securitate de pe aeroporturi, ineficiente - Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa interanaţională de astăzi scrie despre ineficienţa sistemelor de securitate de pe aeroporturi, refuzul Marii Britanii de a acorda azil politic şahului Iranului sau venirea lui Josef Schmidt la Leinster. Printre alte subiecte, clericul iranian Abbas Vaez Tabasi a afirmat că liderii opoziţiei iraniene sunt "inamicii lui Dumnezeu", iar Sergio Farias a părăsit campioana Asiei intercluburi.

Obama: Sistemele de securitate de pe aeroporturi, ineficiente. Barack Obama, aflat în vacanţă în statul american Hawaii, a cerut - marţi - un raport preliminar până joi despre deficienţele care au permis unui nigerian să urce cu explozibil la el în avionul care asigura cursa Amsterdam-Detroit pentru că 'esenţial este ca problemele să fie diagnosticate rapid', informează The Washington Post. Totodată, preşedintele american a denunţat eşecul sistemic care a dus la o breşă catastrofică în securitate, permiţând nigerianului să încerce să comită atentatul în pofida avertismentului tatălui său.

Marea Britanie a refuzat să acorde azil şahului Iranului. Marea Britanie a refuzat să-l accepte pe teritoriul său pe şahul Iranului pentru a nu-şi afecta relaţiile cu regimul islamic care preluase puterea la Teheran în 1979, potrivit unor arhive oficiale britanice declasificate miercuri şi citate de BBC. Autorităţile britanice au conchis că a-i acorda azil lui Mohammad Reza Pahlavi, pe care îl susţinuseră totuşi vreme îndelungată, prezenta un risc prea ridicat pentru securitate şi risca să-i aprofundeze tensiunile cu noul regim iranian.

Neo-zeelandezul Josef Schmidt antrenează Leinster. Antrenorul neo-zeelandez Josef Schmidt a anunţat că s-a angajat pentru 3 ani la echipa provinciei irlandeze Leinster, campioană a Europei la rugby, pentru a-l înlocui pe Mickael Cheika la sfârşitul sezonului. În vârstă de 42 de ani, Josef Schmidt se ocupă în prezent de compartimentul de treisferturi al clubului francez Clermont-Ferrand, scrie Reuters.

Un ayatollah iranian îndeamnă la uciderea liderilor opoziţiei. Influentul demnitar religios Abbas Vaez Tabasi a afirmat marţi că liderii opoziţiei iraniene sunt 'inamicii lui Dumnezeu' care îşi merită moartea în virtutea legii islamice, potrivit agenţiei Fars, citată de Voice of America. "Conducătorii răzvrătirii sunt Mohareb - inamici ai lui Dumnezeu", a declarat ayatollahul care îl reprezintă pe ghidul suprem, ayatollahul Ali Khamenei, în provincia Khorasan. "În sistemul nostru judiciar, pedepsirea Mohareb este clară şi ei sunt trataţi în cadrul legii", a adăugat el.

Sergio Farias, de la Pohang Steelers, la Al-Ahly. Antrenorul brazilian al echipei sud-coreene de fotbal Pohang Steelers, Sergio Farias, a părăsit campioana Asiei intercluburi, pentru a se transfera la formaţia saudită Al-Ahly.Tehnicianul în vârstă de 42 de ani a semnat un contract de 1 an şi jumătate cu dubla campioană saudită, după ce a refuzat prelungirea cu încă un an a acordului cu Pohang, echipă pe care a reuşit să o ducă până la locul 3 în Mondialul cluburilor, care a avut loc recent la Abu Dhabi, potrivit ESPN.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite