“Yes, we can!”: Obama strânge zeci de milioane de dolari pentru campanie după ce se declară în favoarea căsătoriilor gay

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar la petrecerea de strângere de fonduri organizată în locuinţa actorului Geroge Clooney, Obama a primit pentru campania de realegere 15 milioane de dolari.

Cuferele de campanie ale lui Barack Obama au început să se umple rapid după ce acesta s-a declarat în favoarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex, scrie "Washington Post". Echipa de campanie a preşedintelui refuză să dezvăluie câţi bani s-au strâns de miercuri, când au fost făcute declaraţiile, însă o sursă din anturajul său susţine că rezultatul este "incredibil". Există informaţii că doar în primele 90 de minute după discurs, în conturi a intrat un milion de dolari. Cei care îl ajută pe preşedinte să colecteze fondurile au explicat că mulţi donatori tineri şi progresişti au ales, după poziţia pro-gay, să dea o donaţie maximală.

Cea mai scumpă petrecere

La strângerea de fonduri ţinută în locuinţa actorului George Clooney, liderul de la Casa Albă a readus subiectul în discuţie. A explicat că mariajele gay sunt "o extensie logică" a viziunii sale despre America. Doar la evenimentul găzduit de Clooney, preşedintele a obţinut 15 milioane de dolari pentru campanie, scrie Reuters. "Ieri am dat nişte veşti care au cam ajuns în ziare", a declarat cu umor Obama în faţa celor 150 de invitaţi din casa lui Clooney. Fiecare dintre ei (inclusiv Barbra Streisant, Robert Downey Jr. etc) au plătit câte 40.000 de dolari pentru a participa.

"Suntem o ţară care integrează pe oricine, dă oricui o şansă şi îi tratează pe toţi corect", a continuat Obama. Noua poziţie a lui Obama e apreciată în special în California, unde multe vedete susţin legalizarea mariajelor gay.

"Am strâns o grămadă de bani pentru că toată lumea îl iubeşte pe George. Pe mine mă plac, pe el îl iubesc. Şi pe bună dreptate", şi-a lăudat Obama gazda. Echipa de campanie a refuzat să confirme şi această cifră.
Mai bine de jumătate din această sumă a venit de la oameni care au făcut donaţii mici (chiar şi de trei dolari) pentru a intra în tombola în care premiul era tocmai cina cu preşedintele în vila lui George Clooney.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite