A nins la Buenos Aires!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un val de frig neobişnuit a adus zăpadă pentru prima oară după 89 de ani, în capitala Argentinei Val de frig în America de Sud. Ultima oară când a nins la Buenos Aires a fost la 22

Un val de frig neobişnuit a adus zăpadă pentru prima oară după 89 de ani, în capitala Argentinei

Val de frig în America de Sud. Ultima oară când a nins la Buenos Aires a fost la 22 iunie 1918, eveniment care a inspirat celebrul tangou "Que noche!" Fulgii de zăpadă i-au luat prin surprindere pe locuitorii capitalei argentiniene, cu toate că ţara lor se află în plină iarnă australă (din iunie până în august).

La început a fost o lapoviţă. Puţin câte puţin, au început să cadă şi primii fulgi de nea. Un fenomen similar s-a petrecut în urmă cu 89 de ani. În multe zone din Argentina, zăpada a acoperit pământul. Valul de frig, cu temperaturi de minus 32 de grade C, a adus ninsori în diferite zone, unde nu s-a mai întâmplat niciodată un astfel de fenomen. Provinciile Buenos Aires, Cordoba, Rioja, Santa Fe, San Luis au fost afectate de căderile de zăpadă care au continuat întreaga noapte de luni spre marţi. În zona montană şi în sud, unde ninge mereu, gerul a atins temperaturi reci record. Masa de aer polar s-a extins în întreaga ţară, chiar şi în zonele mai calde. Ceea ce pentru mulţi a fost o sărbătoare, cântând şi dansând pe străzi, pentru mulţi e o tragedie. Iarna a început devreme, cu mult frig, şi a făcut 19 victime, mai ales din cauza incendiilor cauzate de folosirea încălzitoarelor improvizate. Drumurile îngheţate au dus la accidente.

Temperaturile foarte joase ar putea provoca dificultăţi serioase într-un moment în care sistemul energetic argentinian este în criză. A fost redusă activitatea industrială, pentru reducerea consumului de energie. Decizia a fost luată de preşedintele Nestor Kirchner, care a hotărât să se acorde prioritate consumului populaţiei. Valul de frig s-a extins şi în alte state, cum ar fi Bolivia, Chile - unde s-au înregistrat minus 18 grade C - şi Uruguay.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite