70 de morţi în urma protestelor din Nigeria - Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internaţională de astăzi scrie despre numărul victimelor în urma protestelor din Nigeria, vizita prinţului Williams în Australia sau efectele blocadei din Fâşia Gaza. Printre alte subiecte, premierul olandez vrea ca martor un fanatic islamist, iar Pentagonul trimite 4.000 de soldaţi în Haiti.

70 de morţi în urma protestelor din Nigeria. Viloenţele dintre creştinii şi musulmanii din Nigeria au pus probleme autorităţilor. Nu numai că autorităţile nu au reuşit să oprească protestele, dar s-a ajuns şi la crime, scrie CNN. Un activist local a spus că cel puţin 70 de persoane au fost omorâte, iar aproximativ 600 rănite în cea mai recentă răbufnire. Starea de asediu este sub control şi au "fost câteva victime", a declarat Gyang Choji, un consilier special pe probleme religioase al guvernatorului Plateau.

Prinţul Williams, în vizită în Australia. Prinţul Williams al Marii Britanii a fost primit în Australia de un bătrân aborigean care avea corpul pictat. În jur de 2.000 de persoane au salutat vizita prinţului în oraşul Sidney. Ultima sa vizită în Australia a fost în braţele mamei sale, prinţesa Diana, când acesta avea doar nouă luni, ăn 1983. Liderii indigeni l-au tratat pe William cu o ceremonie specială. "Suntem foarte bucuroşi că a venit în această parte a oraşului pentru a ne vizita", a spus Lewis Kelly, citat de AFP.

ONU: blocada din Gaza pune viaţa oamenilor în pericol. Blocada din Fâşia Gaza pune sănătatea oamenilor de acolo în pericol, au avertizat grupurile care oferă ajutor şi ONU. Centrele medicale şi echipamentele sunt într-o stare deplorabilă deoarece nu au fost reabilitate în urma operaţiunilor militare ale Israelului de anul trecut. 27 de pacienţi au murit anul trecut aşteptând să fie transferaţi din Fâşia Gaza, notează BBC.

Geer Wilders: "Vreau să vorbească în numele meu fanaticul musulman". Geer Wilders, premierul olandez, a cerut ca în procesul său să fie prezentată mărturia fanaticului religios care a folosit Coranul pentru a justifica uciderea unui regizor al unui film anti-islamic. Acească cerinţă a creat discuţii aprinse şi schindaera olandezilor. Wilders este acuzat de discriminare şi a cerut 18 martori în apărarea lui, printre care şi un fanatic. Acesta l-a înjunghiat şi împuşcat în plină stradă pe Theo Van Gogh în Amsterdam, 2004, scrie The Times.

Pentagonul trimite 4.000 de soldaţi în Haiti. Pentagonul a dat dispoziţie ca alţi 4.000 de soldaţi să meargă în Haiti pentru a ajuta la distribuirea puţinele ajutoare şi pentru a asigura securitatea. Pentagonul a decis ca puşcaşii care trebuiau să meargă în Gulf şi în Asia centală, să fie trimişi în Haiti. O unitate cu trei nave ce au la bord 1.700 de marinari şi 2.300 de puşcaşi va ajunge în Haiti, potrivit anunţului Departamentului de Securitate american, citat de FOX News.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite