Un musulman salvează un evreu de agresiunea unor creştini!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Musulmanul Hassan Askari a devenit eroul newyorkezilor după ce, într-un vagon de metrou, a sărit în apărarea lui Walter Adler şi a logodnicei acestuia, ambii evrei, pentru a-i apăra de atacul

Musulmanul Hassan Askari a devenit eroul newyorkezilor după ce, într-un vagon de metrou, a sărit în apărarea lui Walter Adler şi a logodnicei acestuia, ambii evrei, pentru a-i apăra de atacul brutal al unor "creştini" antisemiţi. Atât salvatorul, cât şi cei salvaţi s-au ales cu ochii învineţiţi.

Povestea din metroul Q, ce duce în districtul Brooklyn, a făcut înconjurul New York-ului, după ce pe coperţile mai multor publicaţii au apărut chipurile protagoniştilor: Hassan Askari, 20 de ani, de religie musulmană, şi Walter Adler, de religie mozaică.

În timp ce Departamentul de Poliţie din New York a anunţat recent o creştere cu 20% a delictelor cu tentă rasială, tânărul musulman a preferat să se aleagă cu un ochi vânăt pentru a apăra un grup de patru evrei (deci "inamici" istorici), printre care Walter şi logodnica acestuia, de agresiunile verbale şi fizice a opt tineri, tatuaţi cu chipul lui Hristos pe braţ. Walter şi amicii lui se întorceau în Brooklyn după ce comemoraseră împreună Hannuka, sărbătoarea ebraică a Luminii.

Pumni şi o intervenţie salvatoare


"Crăciun fericit!", le-au spus, provocator, cei opt tineri lui Walter. "Hannuka fericită!", le-a răspuns acesta într-o manieră cordială, cum avea să povestească Hassan mai târziu. "Evreii l-au omorât pe Hristos tocmai de Hannuka", au replicat creştinii, proferând apoi diverse insulte la adresa poporului evreu. În scurt timp, pumnii au început să zboare în toate direcţiile.

Fără să stea prea mult pe gânduri, tânărul musulman a intervenit în bătaia generală, de partea lui Walter Adler, dându-i acestuia răgazul să ajungă la semnalul de alarmă. La următoarea staţie, poliţia i-a arestat pe cei opt bătăuşi. Hassan Askari a primit apoi multe oferte de sponsorizare din partea newyorkezilor, după ce s-a aflat că munceşte în două locuri pentru a-şi plăti universitatea. (Adina Şuteu)

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite