A murit baronul Elie Robert de Rothschild

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A fost membru al celei mai renumite şi mai complexe dinastii europene Celebrul clan Rothschild, din nou în doliu. După moartea baronului Guy de Rothschild, supranumit "Patriarhul", în

A fost membru al celei mai renumite şi mai complexe dinastii europene

Celebrul clan Rothschild, din nou în doliu. După moartea baronului Guy de Rothschild, supranumit "Patriarhul", în luna iunie, luni, s-a stins din viaţă şi baronul Elie Robert de Rothschild (90 de ani). Cunoscut drept unul dintre membrii eminenţi ai ramurii franceze a clanului de mari bancheri, Elie a murit în urma unei crize cardiace. Atacul de cord a survenit în timp ce baronul se afla la o partidă de vânătoare, pe domeniul său de lângă satul Scharnitz, din apropiere de Innsbruck (provincia Tirol, Austria).

Rothschild a petrecut mai multe zile la vânătoare, împreună cu prietenii, în pădurile din regiune. Născut la 29 mai 1917, Elie a luptat în cel de-al Doilea Război Mondial, în trupele aliaţilor. Împreună cu regimentul său, Anciens Cuirassiers, el a fost capturat de armata germană în apropiere de graniţa belgiană. A fost dus la Nienberg, în apropiere de Hamburg, dar, după ce a fost descoperit că avea planuri de evadare, a fost mutat la Castelul Colditz şi apoi, într-unul din cele mai dure lagăre, din Lubeck. Acolo s-a întâlnit cu fratele său, Alain, ambii bucurându-se de şansa de a fi trataţi ca ofiţeri capturaţi, reuşind să scape de lagărele de exterminare.

A deţinut 25% din imperiul bancar

În timp ce se afla la Colditz, Elie i-a scris fostei sale prietene din copilărie, Liliane Fould-Springer, şi i-a cerut mâna. S-au căsătorit nu peste mult timp. Revenit în Franţa, el a contribuit intens la prosperitatea afacerilor familiei. S-a ocupat de celebrele podgorii Château Lafite Rothschild, care se întind pe 100 de hectare. Aici se produce un renumit Cabernet Sauvignon. Baronul Elie Robert a deţinut 25% din capitalul imperiului bancar şi a dirijat reconversia companiei feroviare Paris-Lyon-Marsilia într-un lanţ de hoteluri şi restaurante, înainte de a prelua conducerea podgoriilor din regiunea Bordeaux. Un expert degustător de vinuri, baronul a înfiinţat Château Lafite Rothschild, în anii 1950.

Finanţare împotriva lui Napoleon

Baronul defunct făcea parte din una dintre cele mai renumite dinastii europene, ce a inclus bancheri celebri ai curţilor regale. Averea fabuloasă a familiei s-a datorat inspiraţiei de a finanţa campania Ducelui de Wellington împotriva lui Napoleon, care s-a încheiat prin înfrângerea acestuia la Waterloo (în 1815).

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite