16 morţi la Ambasada SUA în Yemen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un atentat cu maşină-capcană s-a soldat cu 16 morţi ieri la Ambasada SUA din capitala yemenită, Sanaa. Victimele sunt şase atacatori, şapte soldaţi şi patru civili - potrivit unui bilanţ

Un atentat cu maşină-capcană s-a soldat cu 16 morţi ieri la Ambasada SUA din capitala yemenită, Sanaa. Victimele sunt şase atacatori, şapte soldaţi şi patru civili - potrivit unui bilanţ furnizat de Ministerul yemenit de Interne.

Atentatul a fost revendicat de o grupare autointitulată "Jihadul islamic în Yemen", care a avertizat că următoarele ţinte sunt misiunile diplomatice ale Marii Britanii, Arabiei Saudite şi Emiratelor Arabe Unite.

În aprilie, un atac cu mortiere a spart geamurile unui complex din Sanaa unde locuiau cetăţeni americani, iar pe 18 martie 13 eleve şi cinci soldaţi au fost răniţi într-un atac cu mortiere asupra unei şcoli din apropierea Ambasadei SUA.

În decembrie 2005, un individ a deschis focul asupra aceleiaşi ambasade, fiind ucis de forţele de securitate, iar în octombrie 2000, atacatori sinucigaşi au intrat cu o barcă de cauciuc încărcată cu exploziv în distrugătorul american Cole, din portul Aden, ucigând 17 marinari.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite