VIDEO Un candidat la prezidenţialele din Franţa, “pionier al călătoriei în timp”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hervé Morin - fost ministru al Apărării şi actual candidat la alegerile prezidenţiale din aprilie - a devenit ţinta glumelor de tot soiul după ce a susţinut că a asistat la debarcarea din Normandia. Aceasta a avut loc cu 17 ani înainte ca francezul în cauză să se nască.

Morin şi-a creat destul de recent un nou partid - Noul Centru (de centru). Foarte mari speranţe nu prea are să devină următorul locatar la Palatul Elysée, sondajele îl creditează cu mai puţin de 1% din intenţiile de vot. A reuşit însă să se facă de râs în ochii tuturor tuturor francezilor şi să le smulgă mai degrabă un zâmbet mai degrabă decât un vot. Hervé Morin are 50 de ani. "Voi, unii dintre voi care au părul alb, aţi văzut de aproape venirea aliaţilor în Provence. Eu i-am văzut pe aliaţi debarcând în Normandia..am trecut prin lucruri mult mai grave decât ce se întâmplă azi", a declarat Morin, la un discurs electoral din Nisa (sudul Franţei), potrivit "Telegraph".

image

"Pentru un om născut în 1961, a lua partea la debarcarea din Normandia din 1944 e o mare realizare", scrie site-ul Voici.fr. Iar profilul de pe Wikipedia i-a fost actualizat instantaneu, Morin fiind descris acolo ca "pionier al călătoriilor în timp". Internauţii l-au botezat deja Morin McFly, eroul filmului "Back to the Future" (din anii 80). Pamfletele sunt deja fără număr: "Eu am fost acolo la Big Bang. Ce se spune despre asta e exagerat"; sau "Am fost în Rouen când Ioana dArc a fost arsă pe rug"; sau "Trebuia să vedeţi ce feţe au făcut troienii când au ieşit grecii din cal". Confruntat cu valul de glume pe seama sa, Hervé Morin nu a retras nimic. A explicat doar că nu a fost vorbe de o greşeală, ci de "o scurtătură semantică".

image

Le-a şi răspuns glumeţilor pe Twitter: "Bravo pentru umor! Întotdeauna am spus că francezii sunt plini de talent creativ!" Deşi abia a fost părăsit miercuri de doi aliaţi, care au decis să-l sprijine pe Nicolas Sarkozy, Hervé Morin refuză să renunţe la intenţiile prezidenţiale: "Vreau să merg până la capăt. Nu voi rămâne la 1%".

VIDEO: "CĂLĂTORIA ÎN TIMP"

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite