Încă o moarte suspectă la Londra

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adversarul preşedintelui Saakaşvili, oligarhul georgian Arkadi Patarkaţişvili, a decedat în condiţii misterioase în capitala britanică. Miliardarul georgian Arkadi (Badri) Patarkaţişvili,

Adversarul preşedintelui Saakaşvili, oligarhul georgian Arkadi Patarkaţişvili, a decedat în condiţii misterioase în capitala britanică.

Miliardarul georgian Arkadi (Badri) Patarkaţişvili, în vârstă de 52 de ani, a murit la reşedinţa sa din Londra, în urma unui atac de cord. Poliţia londoneză consideră moartea celui mai vehement opozant al preşedintelui Mihail Şaakaşvili drept "suspectă", demarând o anchetă în acest caz.

Recent, oligarhul georgian le-a mărturisit unor apropiaţi ca se teme că va fi asasinat. Moartea lui Patarkaţişvili survine la doar o zi după o întâlnire în centrul capitalei Marii Britanii cu un alt oligarh aflat în exil, Boris Berezovski. Badri Patarkaţişvili, patronul postului de televiziune Imedia, a candidat din exil la recentele alegeri prezidenţiale din Georgia.


El a jucat un rol central în tulburările de la sfârşitul anului trecut din această ţară, finanţând opoziţia.
La sfârşitul lunii septembrie 2007, este implicat într-un scandal politic de amploare. Fostul ministru al apărării Irakli Okruaşvili îl acuză pe preşedintele Mihail Saakaşvili că a plănuit asasinarea lui Patarkaţişvili.


După alegeri, la mijlocul lunii ianuarie, un tribunal din Tbilisi l-a condamnat pe Patarkaţişvili, în contumacie, la două luni de închisoare, pentru complot în scopul înlăturării puterii legitime din Georgia.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite