Salvarea minerilor din Chile, mai urmărită decât finala Campionatului Mondial de fotbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Televiziunile, site-urile publicaţiilor online şi cele ale reţelelor sociale, au înregistrat în ultimele două zile recorduri de audienţă şi trafic cu informaţiile în timp real despre operaţiunea de scoatere la suprafaţă a celor 33 de mineri.

Operaţiunea de salvare a celor 33 de mineri din mina San Jose, din Chile, a avut parte de o acoperire mediatică similară unor evenimente precum atentatele teroriste de la 11 septembrie 2001 din New York, începutul Războiului din Irak sau finala Campionatului Mondial de fotbal din Africa de Sud, dintre Olanda şi Spania. Conform datelor Observatorului Mass-media din Chile, imaginile cu salvarea primului miner, Florencio Avalos, au fost văzute de peste 1 miliard de persoane din întreaga lume, ceea ce depăşeşte audienţa finalei Mondialului Sudafrican, care a fost urmărită de doar 800 de milioane de oameni, scrie cotidianul El Periodico.

Numai în Chile, conform companiei Nielsen, 10,6 milioane de persoane au fost lipite de televizor, pe primele trei programe de ştiri, între orele 11.00 şi 11.15, ora locală, pentru a vedea momentul ieşirii primului miner. În mod normal, audienţa însumată a celor trei programe, la ora respectivă, nu depăşeşte 2 milioane de telespectatori.

Citeşte pe adevarul.es care au fost cifrele record de trafic înregistrate de site-urile publicaţiilor de ştiri de pe internet şi ale reţelelor sociale.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite