După 14 luni, Mexicul ridică alerta de gripă porcină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

AFP anunţă că Mexicul a ridicat alerta pe care a decretat-o în cazul gripei cu virus A/H1N1 în urmă cu 14 luni, când ţara a fost epicentrul iniţial al pandemie, a anunţat Ministerul Sănătăţii din Mexic.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a decis la începutul lui iunie să menţină alerta de pandemie, care a provocat moartea a 18.000 de persoane în lume de la descoperirea sa, în aprilie 2009, un număr mult mai redus decât gripa sezonieră, subliniază această organizaţie a ONU.

Virusul este de acum "mai puţin activ la nivel global" în lume, dar "H1N1 va rămâne virusul dominant al iernii următoare", a declarat, la Geneva, un purtător de cuvânt al OMS, Gregory Hartl, informează Mediafax.

Mexicul a ridicat alerta deoarece prevalenţa virusului "a reprezintat mai puţin de 10 la sută în aprilie şi mai", a declarat presei ministrul mexican al Sănătăţii, Jose Angel Cordova.

Mexico a decretat alerta în aprilie 2009, cu două luni înainte de alerta lansată de OMS. La momentul respectiv, ţara număra 1.251 de victime din cauza virusului.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite