Turcia l-a eliberat pe omul care l-a împuşcat pe papă în 1981 - Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internaţională de astăzi scrie despre eliberarea celui caer a încercat să îl asasineze pe papa Ioan Paul al II-lea, noul sponsor al echipei Birmingham sau promisiunile preşedintelui Lula da Silva. Printre alte subiecte, Giorgio Di Centa a primit drapelul italian de la preşedinte, iar Claudia Pechstein promite o carte de dezvăluiri.

Turcia l-a eliberat pe omul care l-a împuşcat pe papă în 1981. Mehmet Ali Agca a fost eliberat  după  terminarea sentinţei pentru omorârea unui jurnalist. Acesta deja petrecuse 19 ani în închisoare în Italia pentru pentru că l-a atacat pe papa Ioan Paul al II-lea. Doctorii au declarat că are probleme pshice. După aproximativ 30 de ani în spatele gratiilor, omul care a încercat să asasineze un papă a ieşit din închisoare luni şi a prezis sfârşitul lumii, scrie Los Angeles Times.

Xtep, noul sponsor al echipei Birmingham. Noul patron, din Hong Kong, al echipei engleze de fotbal Birmingham a încheiat un contract record de sponsorizare cu firma chineză producătoare de echipament sportiv Xtep, care contează şi pe faptul că meciurile formaţiei sunt televizate în China. Xtep va plăti 90 milioane de dolari Hong Kong (11,6 milioane de dolari SUA) clubului lui Carson Yeung, din Premier League, pentru un contract pe 5 ani ce va începe din sezonul viitor. Xtep va înlocui Umbro, scrie The Guardian.

Preşedintele brazilian promite cea mai bună Cupă Mondială.
Preşedintele Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva a promis, la o întâlnire cu guvernatorii şi primarii statelor şi marilor oraşe braziliene care vor găzdui meciuri, organizarea celei mai bune Cupe Mondiale de fotbal din istorie, în 2014, prima garanţie fiind entuziasmul guvernului central, al celor locale, precum şi al conducerilor cluburilor de fotbal. "Vom avea cea mai bună Cupă Mondială, cea mai bună echipă şi cel mai bun joc la o Cupă Mondială", a spus da Silva, citat de USA Today.

Giorgio Di Centa a primit drapelul italian de la preşedinte.
În cadrul unei ceremonii la Palazzo Quirinale, reşedinţa oficială a preşedintelui Republicii Italiene, Giorgio Napolitano a înmânat drapelul italian schiorului de fond Giorgio Di Centa, care va fi purtătorul de drapel al delegaţiei peninsulare la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Vancouver, de pe 12 februarie. Di Centa a cucerit medalia de aur în proba de 50 kilometri, fiind şi participant la ştafeta de 4x10 km care a câştigat cursa la JO de la Torino, din 2006, potrivit Agenzia Stampa.

Claudia Pechstein promite o carte de dezvăluiri. Patinatoarea de viteză germană Claudia Pechstein, suspendată 2 ani pentru dopaj, în urma anomaliilor din paşaportul ei sanguin, prima sportivă sancţionată în urma unei asemenea proceduri, a promis că va scrie o carte cu dezvăluiri despre viaţa şi cariera sa, lucrarea autobiografică urmând să apară în primăvară. "Anumite persoane au motive să tremure", a declarat cvintupla campioană olimpică de patinaj viteză, în vârstă de 37 de ani, promiţând că afacerea legată de suspendarea sa va ocupa un loc central în carte, anunţă T-Online.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite