SUA: Opt ani de detenţie pentru un medic de origine română

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Michael Peter Spuza, medic, a fost condamnat în SUA la opt ani de închisoare pentru trafic cu medicamente şi folosirea frauduloasă a fondurilor alocate programului de asigurări de sănătate Medicare, relatează Tampa Tribune.

Românul a fugit din ţarã în adolescenţã în timpul regimului comunist, după ce tatăl său a fost încarcerat pentru că a ajutat Crucea Roşie să distribuie alimente.

El a primit această pedeapsă în urma unor acuzaţii de fals în declaraţii şi posesie de oxicodonă, cu intenţia de a o distribui. La pronunţarea sentinţei, judecătorul Hernandez Covington, a cărui familie a fugit la rândul său din Cuba după încarcerarea unor rude care s-au opus regimului, a declarat: "Înţeleg din experienţa personală că Statele Unite şi-au deschis braţele către dumneavoastră şi v-au primit cu ospitalitate aici. Trăiaţi visul american. Meritaţi să fiţi încarcerat şi să primiţi sentinţa aceasta pentru că ar fi trebuit să vă învăţaţi minte de prima dată şi nu aţi făcut-o", informeazã Mediafax.

Judecătorul s-a referit la o altă condamnare a lui Spuza în 2000, când a primit 18 luni de închisoare pentru luare de mită şi conspiraţie în vederea folosirii frauduloase de fonduri publice alocate programului de asigurări medicale.

Medicul de origine română şi-a pierdut şi dreptul de a mai profesa în urma acestui caz, potrivit documentelor oficiale.

 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite