O nouă lovitură pentru familia Kennedy

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul democrat american Edward Kennedy are o tumoare malignă pe creier Edward Kennedy, fratele fostului preşedinte John F. Kennedy şi unul dintre cei mai cunoscuţi politicieni americani, a

Senatorul democrat american Edward Kennedy are o tumoare malignă pe creier

Edward Kennedy, fratele fostului preşedinte John F. Kennedy şi unul dintre cei mai cunoscuţi politicieni americani, a fost diagnosticat cu o tumoare malignă pe creier, au anunţat medicii.

Cauza accidentului cerebral suferit sâmbătă de senatorul Edward Kennedy, în vârstă de 76 de ani, este o tumoare malignă pe lobul parital stâng, după cum arată comunicatul Spitalului General din Massachuttes. Medicii au comunicat că tratamentul obişnuit pentru această afecţiune este bazat pe radiaţii şi chimioterapie.

Senatorul de Massachusetts Edward Kennedy, cunoscut publicului american şi sub numele de Ted Kennedy, va rămâne în următoarele zile în spital.

Ted Kennedy a fost ales senator în 1962, la scurt timp după împlinirea vârstei legale de 30 de ani pentru ocuparea acestui post, în locul fratelui său John Fitzgerald, care fusese ales preşedinte în 1960. De atunci el a fost reales de şapte ori, fiind în prezent vicedecanul de vârstă al Senatului american şi o personalitate marcantă a Partidului Democrat.

El este unul dintre cei numai şase oameni din istoria SUA care au fost senatori timp de peste 40 de ani. În actuala cursă pentru preşedinţia SUA, Ted Kennedy l-a susţinut activ pe candidatul democrat Barack Obama.

Membru al unei dinastii politice

Familia Kennedy ocupă un loc unic în viaţa publică americană. Ted Kennedy este mezinul şi ultimul supravieţuitor dintre cei patru fraţi Kennedy, din care trei au avut o carieră politică. Fostul preşedinte John F. Kennedy a fost asasinat în 1962, iar Robert Kennedy, fost procuror general al SUA, a fost asasinat în 1968.

Ted Kennedy a candidat la preşedinţie împotriva lui Jimmy Carter, în 1980, dar a eşuat, în principal din cauza aşa-numitului "incident Chappaquiddick", petrecut în 1969. Ted Kennedy a provocat atunci un accident de maşină în care a murit o femeie.

El a fugit de la locul faptei fără a raporta incidentul, dar şi-a recunoscut vina ulterior şi a primit o sentinţă de două luni de închisoare cu suspendare. Campania prezidenţială din 1980 a semănat mult cu actuala bătălie politică dintre Barack Obama şi Hillary Clinton. Ted Kennedy a pierdut în faţa lui Jimmy Carter, dar după o cursă tot atât de strânsă şi chiar mai prelungită. Ted Kennedy are un fiu, Patrick J. Kennedy, membru al congresului american.

Blestemul Kennedy

Seria de evenimente nefericite care au avut loc în familia Kennedy de-a lungul anilor a dus la speculaţii privind un aşa-zis blestem. Mai mulţi membri ai familiei Kennedy au murit prematur şi uneori condiţii asemănătoare.

Există mai multe teorii privind originea aşa-zisului blestem.John F. Kennedy, fost preşedinte al SUA, asasinat în 1962

Robert F. Kennedy, fost procuror general al SUA, asasinat în 1968

Joseph Kennedy, cel mai mare dintre fraţi, a fost ucis într-un accident de avion în 1944

Sora lor, Kathleen Kennedy, a fost ucisă tot într-un accident de avion, în 1940

Fiul fostului preşedinte John F. Kennedy a murit tot într-un accident de avion, în 1999

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite