Un jurnalist francez, răpit de gherilele FARC din Columbia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un jurnalist francez, care plecase împreună cu o patrulă militară în Columbia, este dat dispărut de sâmbătă, după un atac al gherilelor FARC. Atacul ce a avut loc în sudul ţării s-a soldat cu patru morţi.

Jurnalistul dispărut este Roméo Langlois, corespondent în Columbia al canalului tv France24, relatează "Le Monde". Langlois însoţea o brigadă a armatei în departamentul Caqueta, pentru a relata despre ofensiva rebelilor marxişti din Forţele Armate Revoluţionare ale Columbiei (FARC). "Jurnalistul se găsea în interiorul unei unităţi militare care realiza o operaţiune anti-drog în momentul în care au fost atacaţi dur de FARC", a declarat un diplomat din ambasada franceză la Bogota. "Autorităţile caută acum mai multe persoane dispărute în cursul atacului, printre care şi jurnalistul", a dezvpluit diplomatul citat de "Le Monde".

Jurnalistul are 30 de ani şi se află de zece ani în Columbia. De şase ani, lucrează pentru France24. Jurnalistul realiza un reportaj despre lupta contra traficului de droguri şi activitatea minieră ilegală din această ţară. În acceaşi ofesivă în care a fost răpit, ptrei militari şi un poliţist au fost ucişi şi alţi patru soldaţi au fost răniţi.

"Pentru moment, sunt daţi dispăruţi patru soldaţi, un membru al poliţiei naţionale şi corespondentul de război Roméo Langlois, de naţionalitate franceză", se arată într-un comunicat al armatei columbiene.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite