Un jurnalist american a fost dat dispărut în Siria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un jurnalist american independent a dispărut în Siria de peste o săptămână, au anunţat joi Washington Post şi grupul de presă McClatchy, cei mai recenţi angajatori ai acestuia, îngrijoraţi de siguranţa sa, în timp ce ţara este devastată de lupte violente, relatează AFP.

Washington Post şi grupul McClatchy susţin că au pierdut contactul de o săptămână cu Austin Tice, un fotoreporter în vârstă de 31 de ani ce relata despre revolta siriană împotriva regimului de la Damasc.

Fost soldat în Marină, mobilizat în Afganistan şi Irak, Austin Tice a ajuns în Siria prin Turcia în mai, precizează cotidianul. După ce a călătorit împreună cu luptătorii rebeli, el s-a îndreptat spre Damasc în august pentru a relata despre confruntările din capitală.

De atunci, angajatorii şi familia nu au primit veşti de la el.

"Siria este unul dintre locurile cele mai periculoase pentru jurnalişti în prezent", afirmă Reporters sans frontières, precizând că zece jurnalişti, dintre care cinci sirieni, au fost ucişi de la începutul conflictului şi că alţi 30 sunt în prezent deţinuţi de regim.

Alţi doi jurnalişti, un palestinian şi un turc ce lucrau pentru al-Hurra, un post de televiziune în limba arabă finanţat de Statele Unite, sunt daţi dispăruţi din 20 august, la Alep.

De 17 luni, Siria este teatrul unor confruntări violente între regimul lui Bashar al-Assad şi opoziţia armată.

Guvernul sirian nu a acordat decât puţine vize jurnaliştilor şi mulţi dintre ei au trecut frontiera fără documentele necesare.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite