Japonezii au înapoiat peste 78 de milioane de dolari găsiţi printre ruine în urma cutremurului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cele cinci luni care au trecut de la devastatorul cutremur din Japonia, poliţia a primit 78 de milioane de dolari în numerar şi alte obiecte de valoare pe care cetăţenii i-au găsit în moloz.

Mii de portofele şi genţi găsite printre zidurile prăbuşite au fost returnate, iar sumele cash contabilizate echivalează cu circa 48 de milioane de dolari.

Peste 5.700 de seifuri care au fost aduse la ţărm au fost predate secţiilor de poliţie de voluntari şi echipe de salvare, în interiorul acestora fiind găsiţi aproximativ 30 de milioane de dolari bani lichizi. Numai într-un singur seif a fost găsită o sumă în yeni echivalentă cu un milion de dolari, în timp ce alte seifuri conţineau lingouri de aur, antichităţi sau alte valori.

"În cele mai multe cazuri încuietorile erau blocate de namol. Am fost nevoiţi să tăiem uşile metalice. Înăuntru însă am găsit documente care să ateste cine erau proprietarii. Mai dificil a fost să dăm de urma acestora", a declarat Koetsu Saiki, un reprezentant al poliţiei pentru DailyMail.

Poliţia niponă a anunţat că aproape toţi banii găsiţi în zonele afectate de tsunami au fost returnaţi proprietarilor, în condiţiile în care majoritatea persoanelor păstrează în seifuri carnete de bancă sau acte de proprietate pe numele şi adresele lor.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite