Iranul poate îmbogăţi uraniu la 20% - Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa mondenă de astăzi scrie despre declaraţiile despre posibilitatea Iranului de a îmbogăţi uraniu, moartea republicanului John Murtha sau răpirea unui bancher de către patru pensionari. Printre alte subiecte, un chinez a fost acuzat de spionaj industrial, iar poliţia britanică şi-a condus la închisoare unul din şefi.

Iranul clar poate îmbogăţi uraniu la 20%. Directorul Organizaţiei Energiei Atomice din Iran, Ali Akbar Salehi a declarat că Teheranul este capabil în mod sigur de a îmbogăţi uraniu la 20%. Salehi a făcut anunţul ca urmare a remarcii ministrului de Externe francez Bernard Kouchner, care a descris planul ca pe o păcăleală politică. Kouchner a spus că Iranul nu are abilitatea de a îmbogăţi uraniu la 20% şi a acuzat Teheranul de "şantaj", anunţă Press TV.

John Murtha s-a prăpădit. Republicanul John Murtha, primul veteran al războiului din Vietnam care a ajuns în Congres şi un avocat puternic, care a activat pentru armată şi pentru interesele Pennsylvaniei, a murit luni, la vârsta de 77 de ani. Bioul său nu a făcut un anunţ oficial în ceea ce priveşte cauza morţii. Murtha a fost un confident al preşedintelui Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi şi un important suporter al carierei sale politice. Discursul său despre Irak din 2005 a marcat un punct important în decizia Congresului, scrie The Wall Street Journal.

Patru pensionari germani, judecaţi pentru că şi-au răpit bancherul. Patru pensionari germani, de vârste cuprinse între 60 şi 79 de ani, au compărut luni în faţa unui tribunal din Bavaria, fiind acuzaţi că şi-au răpit consilierul financiar pentru a încerca să recupereze suma de 2,5 milioane de euro, informează cotidianul francez Le Monde. Dacă vor fi recunoscuţi culpabili de răpire şi complicitate la răpire, ei riscă să fie condamnaţi la pedepse cu închisoarea între 5 şi 15 ani, ceea ce pentru unii dintre ei ar echivala cu detenţia pe viaţă.

Naveta spaţială americană, fără secrete pentru China. Dongfan "Greg" Chung, ex-inginer al constructorului de avioane Boeing, a fost condamnat - luni - la 15 ani închisoare de justiţia californiană pentru spionaj industrial în favoarea Chinei, informează AFP. Rezident în Orange County, Chung a fost recunoscut culpabil anul trecut pentru că a acţionat ca agent al Chinei şi pentru că a minţit Poliţia federală americană (FBI), potrivit Los Angeles Times.

Poliţia britanică şi-a condus la închisoare unul din şefi. Un tribunal londonez l-a condamnat luni pe unul dintre cei mai poliţiştii cei mai înalţi în grad din capitala britanică la patru ani închisoare pentru că a atacat un bărbat cu care avea o dispută financiară şi a cărui condamnare a încercat s-o obţină, informează AFP. Ali Dizaei /47 ani/ a fost condamnat pentru abuz de putere şi pentru că a încercat să influenţeze justiţia după un proces de patru săptămâni în tribunalul din Southwark, la sud de Londra, scrie The Sun.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite