Consulul Iranului la Oslo a demisionat din funcţie - Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internaţională de astăzi scrie despre demisia consulului Iranului la Oslo, două adolescente căutate pentru jaf sau somarea lui Ozil de către Werder Bremen. Printre alte subiecte, ex-liderul nazist suspectat de furtul de la Auschwitz era intermediar, iar urmărirea judiciară împotrica Blackwater a fost sistată.

Consulul Iranului la Oslo a demisionat din funcţie în semn de protest împotriva represiunii din ţara sa şi a exclus o plecare la Teheran, informează AFP. El a declarat că prietenii l-au avertizat că va avea probleme dacă va da curs invitaţiei autorităţilor de la Teheran de a se întoarce în ţară. Aflat la Oslo de doi ani, Mohammed Reza Heydari a demisionat după reprimarea manifestaţiilor opoziţiei iraniene în 27 decembrie, în cursul cărora opt persoane au fost ucise, iar alte câteva sute au fost rănite sau arestate.

Poliţia comitatului Hamilton în statul Ohio este în căutarea a două adolescente, cea mai tânără având între 12-14 ani, iar cea mai vârstnică de 14-16 ani, care au jefuit - marţi - fără vreo armă o agenţie bancară de la periferia oraşului Cincinnati, informează USA Today. Cele două fete, abia ascunzându-şi feţele sub glugile puloverelor, au intrat în agenţia bancară şi au remis o notă casierei cerându-i banii. Neştiind la ce ameninţare se expune şi crezându-le înarmate, aceasta s-a conformat. Fetele au plecat cu o geantă plină cu bani în sumă nedeterminată.

Werder Bremen îl somează pe Ozil să ia o decizie. Echipa germană de fotbal Werder Bremen l-a somat pe mijlocaşul său ofensiv Mesut Ozil, urmărit de mai multe cluburi europene, să ia o decizie până la sfârşitul lunii martie, contractul său expirând în iunie 2011, scrie Sport. "În timpul primului trimestru 2010, va trebui să discutăm, pentru că nu se poate aborda ultimul an de contract în acest fel", a explicat Klaus Allofs. Ozil, 21 de ani, a fost ales cel mai bun jucător al turului Campionatului Germaniei, de către jucătorii din Bundesliga, consultaţi de revista Kicker.

Ex-liderul nazist suspectat de furtul de la Auschwitz, intermediar. Un ex-conducător nazist suedez suspectat că ar fi comanditat furtul inscripţiei germane "Arbeit macht frei" de la fostul lagăr de exterminare nazist de la Auschwitz-Birkenau a afirmat joi că el a fost doar un intermediar şi că a ajutat poliţia poloneză în ancheta ei, potrivit Le Monde. "Rolul meu era să merg să caut panoul în Polonia. Eram un intermediar şi trebuia să mă ocup de vânzare", a declarat el tabloidului suedez Expressen, care îl prezintă fără să-l indentifice prin nume, ci doar prin calificativul generic "ex-liderul nazist".

Sistarea urmăririi judiciare împotriva societăţii Blakwater. Societatea de securitate americană Blackwater a ajuns la un acord în o serie de urmăriri judiciare federale care o acuză de recurgerea excesivă la forţă împotriva irakienilor, informează The New York Times. Avocatul reclamanţilor, Susan Burke, a cerut miercuri seara unui tribunal federal american să-şi înceteze urmăririle. Şapte proceduri fuseseră angajate împotriva societăţii private pentru comportament imprudent şi activităţi ilegale care au dus la moartea a numeroşi irakieni.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite