Orice intervenţie militară în Siria trebuie susţinută de ONU, afirmă Pentagonul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul apărării american Leon Panetta a apreciat joi seara că orice intervenţie militară în Siria trebuie să obţină sprijinul ONU, apreciind drept "intolerabile" acţiunile violente produse recent în ţara arabă, citează AFP.

Leon Panetta a declarat că datoria sa în calitate de şef al Pentagonului este "să cunoască pe deplin natura misiunii şi a sprijinului obţinut pentru înfăptuirea acesteia, în momentul desfăşurării de bărbaţi şi femei în uniformă ale căror vieţi sunt puse în pericol" pe teren.

Aflat în avionul care îl transporta în Singapore, prima etapă a turneului său regional, ministrul american a exclus posibilitatea unei intervenţii militare a Statelor Unite ale Americii în Siria fără aprobare din partea ONU, adăugând că Washingtonul lasă deschise toate opţiunile pentru rezolvarea crizei în ţara arabă.

Aceste declaraţii diferă de cele ale ambasadoarei americane la Naţiunile Unite Susan Rice, care a afirmat miercuri că pentru a se pune capăt violenţelor în Siria comunitatea internaţională ar putea reacţiona fără acordul Consiliului de Securitate al ONU, unde nu există unanimitate în problema siriană.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului George Little a insistat însă că declaraţiile celor două oficialităţi americane nu "se exclud reciproc". Leon Panetta s-a "exprimat cu claritate că menţinem deschise toate opţiunile", că se opune unei acţiuni unilaterale în Siria şi pledează pentru intensificarea presiunilor asupra Damascului, a explicat acelaşi purtător de cuvânt

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite