Cel puţin trei insurgenţi, ucişi în timpul atacului unui drone americane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei insurgenţi au fost ucişi joi dimineaţă în timpul unui atac al unei drone americane, într-o zonă tribală din nord-vestul Pakistanului, principala bază a reţelei teroriste Al-Qaida din regiune, conform unui anunţ al forţelor de securitate pakistaneze, relatează AFP.

Un avion american fără pilot a lansat două rachete asupra unui magazin din piaţa centrală a oraşului Miranshah, din Waziristanul de Nord, aflat în apropierea graniţei cu Afganistanul. Cel puţin trei insurgenţi au fost ucişi.

Principalul adăpost al reţelei Al-Qaida în regiune, acest district este în acelaşi timp şi o bază aeriană a talibanilor afgani care luptă împotriva forţelor NATO, conduse de Statele Unite, scrie Mediafax.

Miercuri, un atac al unui avion fără pilot a atacat un vehicul care circula la câteva zeci de kilometri de Miranshah, ucigând cei patru ocupanţi, ei fiind consideraţi drept "rebeli" de către un responsabil local al forţelor de securitate.

Campania de atacuri folosind avioane americane fără pilot, începută în 2004 dar care s-a intensificat semnificativ începând cu 2008, în special odată cu începerea mandatului preşedintelui american, Barack Obama, s-a accelerat în ultimele săptămâni, după summitul NATO de la Chicago, în timpul căruia s-a discutat cu precădere despre conflictul afgan, care durează de peste 10 ani.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite