CE înfiinţează un serviciu de informaţii medicale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia Europeană a înfiinţat un serviciu de informaţii medicale pentru a ajuta autorităţile să identifice cât mai repede posibil focarele de boli contagioase sau accidentele de muncă, au

Comisia Europeană a înfiinţat un serviciu de informaţii medicale pentru a ajuta autorităţile să identifice cât mai repede posibil focarele de boli contagioase sau accidentele de muncă, au anunţat oficialii de la Bruxelles. Noul sistem, numit MediSys, va colecţiona şi sorta constant informaţii de pe 1.000 de website-uri de ştiri şi 120 de website-uri de sănătate publică, în 32 de limbi.

Sistemul va permite identificarea unor ameninţări la adresa sănătăţii publice, care rămân adesea neobservate, fiind relatate numai de presa locală sau alte surse mai puţin cunoscute. Folosind cuvinte-cheie predefinite, MediSys va sorta informaţia de pe internet în trei categorii principale - "Boli", "Bioterorism" şi "Alte ameninţări" - şi apoi în subcategorii. Pe baza cuvintelor-cheie, sistemul va trimite automat informaţii factorilor de decizie, în cazul apariţiei unei ameninţări. Noul sistem poate furniza şi informaţii despre cum trebuie abordat un accident major, cum ar fi un atac bioterorist, relevă Comisia Europeană.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite