O navă care se îndrepta spre Australia a naufragiat, având 150 de imigranţi la bord

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O navă care avea la bord aproximativ 150 de imigranţi a naufragiat la aproape 170 de kilometri depărtare de insula australiană Christmas, a declarat miercuri Autoritatea Australiană pentru Siguranţa Maritimă (AMSA), relatează AFP.

„O ambarcaţiune a naufragiat la 107 mile (aproximativ 170 de kilometri) la nord de Insula Christmas, având la bord, conform informaţiilor, 150 de persoane", a declarat un purtător de cuvânt al AMSA.

„Nu avem informaţii despre numărul supravieţuitorilor, în acest moment".

„Două nave ale marinei se îndreaptă spre locul incidentului, care vor salva supravieţuitorii", a adăugat purtătorul de cuvânt.

În urmă cu o săptămână, o navă de imigranţi având la bord aproximativ 200 de persoane, majoritatea originari din Afganistan, s-a scufundat în apropierea Insulei Christmas, un teritoriu australian din Oceanul Indian, aflat la 2.600 de kilometri de coasta de nord-vest a Australiei, şi la 300 de kilometri faţă de cea a Indoneziei.

Echipele de salvare au găsit 110 supravieţuitori, 17 trupuri neînsufleţite fiind recuperate ulterior, restul persoanelor de la bord fiind declarate dispărute.

Imigranţii, kurzi, în majoritate kurzi, iranieni și irakieni, se îmbarcă în Indonezia, la bordul unor nave supraîncărcate şi în stare proastă, pentru a încerca să ajungă n Australia şi să ceară statutul de refugiaţi.
Nava care a naufragiat în urmă cu o săptămână a avut ca punct de plecare Sri Lanka.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite