Noul premier italian primeşte votul de încredere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul cabinet al lui Mario Monti a obţinut vineri votul de încredere al Camerei Deputaţilor, după ce, joi seara, trecuse de Senat.

Camera Deputaţilor s-a pronunţat în favoarea noului executive condus de Mario Monti cu 556 de voturi pentru din totalul de 617 deputaţi prezenţi.
Monti a depus jurământul miercuri, scrie Reuters.

Guvernul de non-politicieni a câştigat un vot zdrobitor în Parlament, însă pare să piardă deja "votul" italienilor, în stradă. Aceştia au protestat violent, joi, faţă de "guvernul bancherilor" şi a măsurilor de austeritate pe care acesta trebuie să le adopte.

În noul cabinet, Mario Monti, fost comisar european, a păstrat pentru sine şi postul de ministru al Economiei şi Finanţelor. Cea mai controversată numire este însă cea de la noul minister al Industriei, ce va fi condus de directorul executiv al băncii Intesa Sanpaolo, Corrado Passera. Liderul Eurozonei, Jean Claude Juncker, s-a declarat încântat că Monti a păstrat Ministerul Finanţelor şi l-a descries drept "omul potrivit pentru situaţie".

Mario Monti a declarat în faţa Parlamentului că se va duce la Bruxelles săptămâna viitoare pentru a se întâlni cu membrii Comisiei Europene, dar şi cu liderul francez şi cel german. Le va descrie acestora strategia pe care a pus-o la punct pentru a scoate Italia din criză. Monti a adăugat că se gândeşte să aplice şi măsuri suplimentare dincolo de cele cerute de Bruxelles. Va combate evaziunea fiscal, educaţia mediocră şi sistemul inefficient de asigurări sociale al Italiei, precum şi inflexibila piaţă a muncii din italia, a promis el.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite