Cât ai fi dispus să plăteşti pentru un weekend la închisoare?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eşti dispus să plăteşti 420 de euro pe noapte ca să te simţi ca un infractor? Atunci pledează ,,vinovat" şi petrece un weekend în fosta închisoare finlandeză Katajanoka.

Pe când criza financiară era în toi, în aprilie 2009, bancherul austriac Julius Meinl al V-lea, acuzat de fraudă, plătea nu mai puţin de 100 de milioane de euro pentru a fi eliberat pe durata procesului. Austriacul era dispus să-şi dea toată averea pentru a scăpa, fie şi temporar, de costumul vărgat şi de farfuria de tablă.

Cât ar plăti, însă, cineva, pentru a respira aerul de celulă sau pentru a mesteca o bucată de pâine cu gust îndoielnic? Răspunsul: până la 420 de euro pe noapte, pentru o ,,celulă" de cinci stele la fosta închisoare finlandeză Katajanokka.

Hotelul Katajanokka este situat între catedrala ortodoxă de rit est-european Uspenski (pe româneşte ,,Adormirea Maicii Domnului") şi palatul prezidenţial al Finlandei. Este înconjurat de ziduri înalte, ca de cetate, care te duc cu gândul mai degrabă la o reşedinţă oficială sau la un vechi conac decât la un fost penitenciar, vechi de 172 de ani.

Citeşte mai multe depre fosta închisoare finlandeză Katajanoka pe Forbes.ro.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite