O nouă închisoare americană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

SUA intenţionează să construiască un nou centru de detenţie la baza aeriană Bagram (principala bază militară din Afganistan), pentru "extremişti şi terorişti", după cum a declarat

SUA intenţionează să construiască un nou centru de detenţie la baza aeriană Bagram (principala bază militară din Afganistan), pentru "extremişti şi terorişti", după cum a declarat locotenent-colonelul Mark Wright, citat de AFP. Suprafaţa acestuia ar putea fi de peste 160.000 de metri pătraţi. Proiectul este menit să răspundă "deteriorării actualului centru", a precizat acelaşi oficial american, referindu-se la închisoarea de maximă securitate de la Bagram, unde SUA au deţinuţi în cadrul programului de "luptă împotriva terorismului".

Puşcăria Bagram, iad al deţinuţilor

Potrivit organizaţiilor pentru apărarea drepturilor omului, foşti deţinuţi s-au plâns că, în actualul centru de detenţie de la Bagram, au fost bătuţi, legaţi cu lanţuri sau constrânşi să se dezbrace.

Conform declaraţiilor lui Wright, viitoarea închisoare va fi "un prilej de a aplica practici bune", permiţându-le arestaţilor să beneficieze de programe educaţionale, religioase şi activităţi de relaxare. Construirea unui nou centru de detenţie în Afganistan pare să demonstreze că Statele Unite sunt pregătite să păstreze închisorile din străinătate, în pofida voinţei afişate de Casa Albă de a închide centrul de la Guantanamo Bay, susţine cotidianul "New York Times".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite