VIDEO Compania Yemenia va achiziţiona avioane de peste 700 de milioane de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania aeriană Yemenia a făcut o comandă fermă pentru zece aeronave de călători Airbus 320, confirmând, astfel, un angajament pe care firma şi l-a luat anul trecut. Anunţul a fost făcut, joi, de producător, după cum anunţă Agenţia France Presse.

Comanda, a căuri sumă nu a fost dezvăluită, depăşeşte uşor 700 de milioane de dolari, preţurile celor zece aeronave produse de compania franceză fiind peste suma evaluată mai sus, conform cataloagelor prezentate de Airbus.

Yemenia este compania aeriană oficială a statului Yemen, cu sediul în Sanaa. Un oficial al grupului aerospaţial european EADS a precizat că avioanele fabricate în Hexagon vor ajunge la destinaţie în cel mai scurt timp. „Contractul dintre Yemenia şi firma noastră prevede livrarea a zece aeronave din clasa Airbus 320”, a precizat delegatul EADS.

Un prim acord între cele două părţi a fost semnat la Dubai, în timpul expoziţiei aeriene din noiembrie 2009.

Un avion Airbus A320 are o capacitate de 180 de pasageri, o lungime de 37,57 de metri şi o greutate de 42,400 de kilograme, conform informaţiilor producătorului francez. Înălţimea acestui aparat este de 11,76 metri iar masa autorizată la decolare este de 77,000 de kilograme. Airbus 320 are o viteză maximă de croazieră de 0,82 Mach. Raza de acţiune a acestui aparat este de 5.400 de kilometri.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite