Circa 300 de terorişti Al-Qaida operează în Yemen, potrivit unui oficial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul yemenit de externe, Abu Bakr Al-Qirbi
Ministrul yemenit de externe, Abu Bakr Al-Qirbi

Între 200 şi 300 de membrii ai reţelei teroriste Al-Qaida ar opera un Yemen şi planifică  atacuri comparabile cu recenta tentativă de atentat împotriva unui avion de linie american, a afirmat la BBC ministrul yemenit de externe, Abu Bakr Al-Qirbi.

''Este sigur că există un anumit număr de membri ai Al-Qaida care operează în Yemen şi printre ei există şi responsabili. Suntem conştienţi de acest pericol'', a declarat oficialul yemenit. Potrvit estimărilor, numărul membrilor reţelei teroriste din ţara sa ar fi ''între 200 şi 300''.

Oficialii yemeniţi cer o mai bună cooperare cu statele ociidentale privind informaţiile despre terorişii prezenţi în statele africane.

''Trebuie să cooperăm strâns pentru a combate terorismul'', a afirmat Al-Qirbi, estimând că SUA, Marea Britanie şi UE ar putea face ''multe'' pentru a ajuta Yemenul să lupte împotriva militanţilor Al-Qaida.

''Există un sprijin, dar trebuie să spun că el este necorespunzător. Avem nevoie de mai mult antrenament, de dezvoltarea unor unităţi antiteroriste. Avem nevoie de echipamente militare, de mijloace de transport. Ducem lipsă de elicoptere'', a mai spus Abu Bakr Al-Qirbi.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite