Şase ostatici europeni, răpiţi în Yemen în urmă cu jumătate de an, sunt încă în viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci germani (între care trei copii) şi un britanic, răpiţi în urmă cu şase luni în Yemen sunt în continuare în viaţă, a declarat - joi - vicepremierul yemenit responsabil de problemele apărării şi securităţii, Rached al-Alimi, care a evocat "informaţii din sursă sigură", potrivit AFP.

"Conform informaţiilor de care dispunem, responsabilităţile în această răpire au fost împărţite între rebelii şiiţi din nordul ţării, Houthis, şi Al-Qaida", a spus Alimi. Credem că copiii se află în provincia Marib, în timp ce aduţii - membri ai unei ONG medicale - sunt constrânşi să-i îngrijească pe combatanţii de etnie Houthi răniţi care se luptă cu armata în nordul ţării.

Afirmând că copiii sunt în Marib, Alimi lasă să se înţeleagă că ei sunt deţinuţi de Al-Qaida, bine implantată în această provincie a ţării.

Cei şase captivi făceau parte dintr-un grup de nouă persoane, răpite în regiunea Saada, fief al rebeliunii şiite, dar cadavrele a trei dintre el - doi germani şi o sud-coreeană - au fost găsite la puţin timp după răpire.

Ministerele afacerilor externe german şi britanic au declarat că lucrează strâns cu autorităţile yemenite pentru a rezolva acest caz.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite