NASA a anunţat când va cădea pe Terra satelitul de şase tone. Locul va fi cunoscut cu doar două ore înainte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cercetătorii NASA afirmă că un un satelit american va cădea pe Terra în jurul datei de 23 septembrie, într-o regiune ce nu a fost deocamdată identificată. Pericolul pentru populaţie este însă "infim"", deoarece o pare parte a satelitului se va arde la intrarea în atmosferă, potrivit AFP.

Upper Atmosphere Research Satellite (UARS) este un satelit cu o lungime de 10 metri ce cântăreşte aproape şase tone. El a fost plasat pe orbită în 1991 de naveta Discovery, având misiunea de a studia schimbările climatice ale Terrei.

UARS şi-a încheiat misiunea în 2005 şi, din cauza lipsei de combustibil, va cădea pe Terra în jurul datei de 23 septembrie, se afirmă pe site-ul oficial al NASA.

"Deşi o mare parte a satelitului se va sparge în multe bucăţi, la intrarea în atmosferă, nu toate resturile vor arde", au declarat savanţii americani, precizând că este imposibil la această dată să se prevadă locul unde vor cădea aceste deşeuri spaţiale.

Agenţia spaţială americană a explicat că acest satelit va cădea pe Terra într-o zonă situată între 57 de grade latitudine nordică şi 57 de grade latitudine sudică, o suprafaţă care acoperă o mare parte din Terra.

Specialiştii NASA mai spun că "nu a existat niciodată confirmarea producerii vreunui accident provocat de un dispozitiv spaţial la reintrarea acestuia în atmosferă".

Potrivit BBC, NASA poate spune unde va cădea satelitul cu doar două ore înainte ca acesta să intre în atmosferă.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite