FOTO 13 tragedii în care şi-au găsit sfârşitul echipe de sportivi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un avion de linie Yakovlev 42 (Yak-42), în care se afla echipa rusă de hochei pe gheaţă Lokomotiv Iaroslav, s-a prăbuşit, miercuri, în apropierea aeroportului Iaroslavl, provocând moartea a 43 dintre cele 45 de persoane aflate la bord. Această tragedie completează lista altor 12 "ghinioane" care s-au abătut asupra sportivilor din întreaga lume.

1. Un avion de linie Yak-42, care transporta chipa rusă de hochei pe gheaţă Lokomotiv Iaroslav, s-a prăbuşit la 7 septembrie 2011, în regiunea Iaroslav, din vestul Rusiei, provocând moartea a 43 de persoane din 45 aflate la bord. Teribila veste a fost anunţată de ministerul rus al Situaţiilor de urgenţă. După decolase, aeronava nu a reuşit să ajungă la o altitudine sigură şi a lovit o antenă radio.

image

2. Cinci membri ai echipei de baseball a Universităţii Bluffton (SUA) au murit după ce autobuzul care îi transporta spre Atlanta a căzut de pe un pod.

image

3. Întreaga echipă naţională de fotbal a Zambiei a murit în 1993, după ce avionul militar care îi transporta pentru a susţine un meci de calificare pentru Campionatul Mondial, a căzut în mare.

image

4. 22 de pugilişti ai lotului naţional al SUA - 14 boxeri şi 8 membri ai staffului tehnic- au murit în urma prăbuşirii avionului în care se aflau, în Polonia, în 1980. Ei se deplasaseră pentru a boxa la două evenimente din Cracovia şi Katowice.

5. Una dintre cele mai înspăimântătoare accidente din istoria aviaţiei a avut loc în 1979. Două avioane s-au ciocnit deasupra oraşului ucrainean Dneprodzerjinsk. În urma incidentului şi-au pierdut viaţa 178 de persoane dintre care 17 fotbalişti a echipei oraşului Taşkent.

image

6. În 1977, întreaga echipă de baschet a Universităţii Evansville, 14 jucători plus antrenorul,  au murit după ce avionul care îi transporta s-a prăbuşit.

7. 11 membri ai lotului olimpic israelian au fost omorâţi în 1972 de un grup terorist, chiar în satul olimpic de la Munchen. Cimpetiţia a fost suspendată, fiind reluată după o pauză de 34 de ore. Delegaţia israeliană a părăsit Jocurile Olimpice din acel an.

image

8. Întreaga echipă de fotbal american a Universităţii Marshall, 37 de sportivi şi alte 48 de persoane, au murit când avionul lor s-a prăbuşit în Huntington, în noiembrie 1970.

9. În acelaşi an, 1970, alţi 14 jucători de fotbal american din Wichita şi-au găsit sfârşitul în avionul care îi transporta spre Colorado.

10. 18 membri ai lotului naţional de patinaj artistic al SUA şi 43 de oficialităţi internaţionale (arbitri, ajntrenori) au murit în 1961, tot în urma prăbuşirii avionului cu care se deplasau.

11. Un avion în care se afla echipa de fotbal Cal Poly San Luis Obispo s-a prăbuşit în 1960, provocând moartea a 16 jucători şi a managerului. Ulterior, echipa a fost introdusă în Hall of Fame-ul Sportivilor, iar o piaţă din oraş le-a ridicat statui.

12. În 1958, echipa Manchester United a fost decimată de un groaznic accident aviatic. Avionul companiei "British European Airways", care transporta de la Belgrad campioana Angliei, s-a prăbuşit pe aeroportul din Munchen, unde făcuse o escală. Din cei 44 de pasageri, 23 şi-au găsit moartea pe loc.

image

13. 31 de persoane, dintre care 18 fotbalişti, au murit în 1949, în urma prăbuşirii avionului care îi aducea pe jucătorii echipei AC Torino de la Lisabona, unde disputaseră un meci amical cu formaţia Benfica. Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, avionul s-a lovit de bazilica din Superga, localitate aflată în apropiere de Torino. AC Torino era cvadruplă campioană a Seriei A şi a reuşit să câştige după tragedie al cincilea titlu consecutiv.

image
În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite