Bilanţul conflictului din Libia: peste 30.000 de morţi şi 50.000 de oameni răniţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Libia a plătit cu peste zeci de mii de vieţi pentru înlăturarea de la putere a tiranului Muammar Gaddafi. Ministrul interimar al Sănătăţii din Libia a declarat că războiul care durează de şase luni s-a soldat cu cel puţin 30.000 de morţi şi peste 50.000 de persoane rănite.

Bilanţul conflictului armat din Libia, început la Benghazi la mijlocul lui februarie 2011, indică peste 30.000 de oameni ucişi şi 50.000 de răniţi, dintre care 20.000 cu răni grave. Războiul durează  de şase luni de război, timp în care Gaddafi a fost înlăturat de la putere, iar rebelii din cadrul Consiliului Naţional de Tranziţie s-au înfiinţat la conducerea statului.

Ministrul interimar al Sănătăţii, Naji Barakat, a anunţat bilanţul victimelor în baza rapoartelor obţinute de la unităţile spitaliceşti, de la oficialii locali şi de la fosţii comandanţi ai rebelilor de prin ţară.

Barakat a atras, totuşi, atenţia că mai există 4.000 de persoane care au fost date dispărute, scrie "The Tripoli Post".

Şeful provizoriu al sistemului de sănătate din Libia a precizat că, din cei 30.000 de oameni ucişi, aproximativ jumătate a făcut parte din trupele armate ale fostului lider libian, Muammar Gaddafi.

Cele mai sângeroase ofensive au avut loc în oraşul Misrata, unde peste 2.000 de luptători insurgenţi au fost ucişi.

Ministrul interimar al Sănătăţii, Naji Barakat, a menţionat că cifrele vor creşte, dat fiind că în zona vestică a Libiei mai rezistă câteva unităţi ale forţelor lui Gaddafi şi sunt,încă, în plină desfăşurarea lupte armate.

image
În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite