Ce meserii au avut liderii din Europa, înainte de a intra în politică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Silvio Berlusconi, Angela Merkel şi Nicolas Sarkozy
Silvio Berlusconi, Angela Merkel şi Nicolas Sarkozy

Agenţi secreţi, avocaţi sau animatori pe vase de croazieră sunt doar câteva din joburile liderilor politici ai Europei, înainte de a intra în politică.

Business Insider a facut o lista a principalilor lideri ai Europei şi joburile pe care le-au avut înainte de a face politică:

Vladimir Putin, Rusia
Putin a fost racolat de KGB imediat după terminarea facultăţii şi a lucrat 17 ani ca agent, mult timp locuind în Germania de Est.



Mark Rutte, Olanda
Deşi a studiat artele şi îşi dorea să devină pianist, în cele din urmă a învăţat istorie la Universitatea Leiden. După facultate, Rutte a lucrat la Unilever, unde făcea traininguri cu angajaţii companiei.

CLIIMA20091007 0102 1 jpeg



Silvio Berlusconi, Italia
Berlusconi şi-a început cariera ca animator,fiind cântăreţ, pe vase de croazieră de unde spune că a învăţat cum să se comporte cu masele de oameni. Primul album realizat de Berlusconi s-a clasat în primele 50 de poziţii în topurile italiene, la puţin timp după apariţia sa în 2003.

Mark Rutte, Olanda
Silvio Berlusconi

Angela Merkel, Germania
După ce a absolvit facultatea de fizică de la Universitatea din Leipzig, Merkel a început o carieră academică la Academia de Ştiinte din Berlinul de Est. După căderea Cortinei de Fier, Merkel a intrat în politică.



Nicolas Sarkozy, Franţa
Preşedintele francez a intrat în armata în 1978, unde a început ca om de serviciu. De la 26 de ani a lucrat ca avocat pentru 20 de ani, implicându-se gradual şi în politică.

image



David Cameron, Marea Britanie
Cameron a studiat filozofie, ştiinţe politice şi economie la Oxford. S-a alăturat apoi departamentului de cercetare al Partidului Conservator, devenind consultant special al lui Norman Lamont, şi apoi al lui Michael Howard, poziţie din care s-a lansat în politică.

Nicolas Sarkozy, Franţa
David Cameron, Marea Britanie
În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite