ONU: 34 milioane de persoane infectate cu HIV trăiesc graţie tratamentelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
34 milioane de persoane infectate cu HIV trăiesc graţie tratamentelor
34 milioane de persoane infectate cu HIV trăiesc graţie tratamentelor

Potrivit raportului din 2011 al ONU, un număr record de 34 milioane de persoane din lume infectate cu HIV erau în viaţă în 2010 în principal datorită accesului mai uşor la tratamente care au contribuit la reducerea numărului de decese.

''Numărul persoanelor cu HIV (virusul SIDA) în viaţă n-a fost niciodată atât de mare, în principal datorită accesului mai mare la tratamente'', au afirmat experţii ONU în raport, scrie Agerpres.

În comparaţie cu 2009, numărul seropozitivilor a crescut cu 3,3 % şi numărul de noi infecţii a rămas stabil la 2,7 milioane, deşi tendinţa este în scădere, potrivit unui purtător de cuvânt al ONUSIDA din Geneva.

În schimb, numărul deceselor legate de SIDA a scăzut la 1,8 milioane /-5,3 %/, deoarece stadiul actual al cercetărilor permite salvarea mai multor bolnavi, potrivit experţilor de la ONUSIDA.

''În urmă cu câţiva ani părea ceva fantezist să anunţi sfârşitul epidemiei SIDA pe termen scurt, dar ştiinţa, sprijinul politic şi riposta comunitară încep să dea rezultate tangibile şi sigure'', a afirmat Michel Sidibé, directorul executiv al ONUSIDA.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite