VIDEO Patru militari ONU, “soldaţi ai păcii”, filmaţi în timp ce violau un tânăr haitian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru soldaţi originari din Uruguay, care activează în trupele Organizaţiei Naţiunilor Unite, au violat un tânăr haitian în vârstă de 18 ani. Incidentul a fost filmat cu un telefon mobil, autenticitatea lui fiind confirmată de un locotenent al Marinei din Uruguay.

Timp de şapte ani, haitienii au fost sub controlul trupelor ONU pentru menţinere a păcii, misiune sabotată deseori de numeroase acuzaţii de abuzuri sexuale aduse militarilor. Doar în decembrie 2007, peste 100 de soldaţi ONU au fost deportaţi din cauza violurilor comise asupra mai multor fetiţe.

Nu este vorba de un incident singular, ABC News a obţinut o înregistrare realizată cu telefonul mobil care dezvăluie un alt abuz sexual al soldaţilor ONU.

În iulie anul acesta, patru militari uruguayeni au fost filmaţi în timp ce violau un tânăr Haitian în vârstă de 18 ani, la misiunea Onu din baza Minustah.

Locotenentul Marinei din Uruguay, Nicolas Casariego, confirmă autenticitatea înregistrării. Potrivit certificatului medical emis de instanţa din oraşul Port Salut, unde a avut loc agresiunea, tânărul a fost bătut crunt şi violat.

Pentru cei patru soldaţi uruguayeni, denumiţi "soldaţi ai păcii" ONU, a fost doar o petrecere unde s-a băut mult alcool.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

image
În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite