Cine vrea gunoaiele oraşului Napoli?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elveţia nu va importa resturile menajere napolitane, iar Germania încă ezită. Mormanele de gunoaie adunate în oraşul din sudul Italiei nu vor fi exportate în Elveţia, deşi autorităţile

Elveţia nu va importa resturile menajere napolitane, iar Germania încă ezită.

Mormanele de gunoaie adunate în oraşul din sudul Italiei nu vor fi exportate în Elveţia, deşi autorităţile din Geneva anunţaseră, la sfârşitul lunii trecute, că intenţionează să proceseze, contra cost, deşeurile. Acum se negociază cu Germania şi Olanda.


Reprezentanţii Cantonului Geneva au respins, în final, oferta autorităţilor din Napoli, iar resturile menajere, care aproape acoperă oraşul din sudul Italiei, nu vor fi trimise în Elveţia.


"Noi nu am semnat niciun fel de acord cu Elveţia pentru a transporta acolo deşeurile", a recunoscut Pasquale Losa, preşedintele societăţii de salubritate Asia, însărcinată cu strângerea gunoaielor din regiune. "Au fost doar propuneri. Înaltul comisariat mandatat de guvernul italian pentru a rezolva criza deşeurilor studiază acum posibilitatea exportării gunoaielor în Germania", a adăugat Losa.


Administraţia napolitană a precizat că, deşi la sfârşitul lunii februarie cantonul Geneva anunţase că este pregătit să primească gunoaiele din Napoli, contractul între Serviciile industriale din Geneva şi italieni a căzut din cauza mijloacelor mass-media din Elveţia, care au comentat negativ această "afacere". Aproximativ 2.300 de tone de gunoaie erau pe străzile din Napoli, la începutul acestei săptămâni, la numai două luni după ce oraşul depăşise faza critică.

Înainte de sărbătorile de iarnă, peste 5.000 de tone de resturi menajere erau îngrămădite în oraşul italian. Pentru că gunoaiele nu sunt acceptate la gropile gestionate de mafie, oraşul Napoli şi periferiile sale sunt în mod regulat invadate de resturi menajere, încă din 1994. "Sindicatele" cer preţuri exorbitante, profitând de monopol.


Restaurant închis din cauza gunoaielor


Faimosul restaurant Caruso din Napoli, printre clienţii căruia s-au aflat Bill Clinton, regele Juan Carlos al Spaniei şi François Mitterrand, a fost închis duminica trecută din cauza crizei deşeurilor. Stivele de pungi cu resturi menajere, aruncate la numai câţiva paşi de intrarea în restaurant, au gonit clienţii. De altfel, turismul a fost grav afectat în întreaga regiune. "Nimeni nu mai vrea să vină în Napoli.

Imaginea oraşului a fost degradată complet prin scene televizate care prezentau mormanele imense de gunoaie", a recunoscut Mariaclaudia Cardinale, directorul hotelului Vesuvio, în care este localizat restaurantul Caruso.În ultimele luni, în timpul prânzului, în acest restaurant nu intra niciun client, iar seara erau câţiva.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite